יום רביעי, 30 בדצמבר 2009

בלוג כיתתי

הבלוג לתלמידי כיתתי נפתח ואתם מוזמנים לצפות בו. אשמח לקבל את תגובותיכם
ענת
 http://georamot3.blogspot.com/

יום שני, 28 בדצמבר 2009

רשת חברתית


לאחרונה הצטרפתי לרשת החברתית facebook . הרשת מאפשרת למפות את רשת החברים שלנו, ליצור אתם קשר ולשתף אותם בחיינו.
הרשת מאפשרת להתעדכן ולשמור על קשר עם חברים שביום יום עקב עומס זמן לא ניתן לפגוש או לשוחח עמם בטלפון.
להפתעתי קבלתי בקשות חברות מתלמידים רבים מביה"ס. כל בקשת חברות שלא ממנין חברותי מעוררת חשיבה - האם להענות בחיוב?האם השיתוף הוא דבר מובן מאליו (לצעירים זה די ברור) , היכן עובר הגבול? האם החשיפה היא דבר נכון עבורי מול תלמידי? האם החשיפה תמנע ממני לכתוב באופן חופשי ? מתוך ידיעה כי הרשת פתוחה לכל? ולעומת זאת האם הרשת יכולה לשמש כקשר חיובי ביני לבין התלמדים כמו פייסבוק של מגמת המוסיקה בו התלמדים מתקשרים בינם לבין עצמם בשיתוף המורים והעלאת הופעות......
http://www.youtube.com/watch?v=_cEySyEnxvU

יום שבת, 26 בדצמבר 2009

פורום תקשוב בחינוך

במסגרת לימודינו במרכז ללימודים אקדמיים נערך כנס תקשוב בחינוך. במהלך ההרצאות הועלו יתרונות וקשיים בנושא המחשבים במערכת החינוך. אחד הנושאים שהועלו הוא צוות המורים שאינו מיומן/מוכן /יכול לשלב את התקשוב.
פרופ' אבנר זיו ציין כי משרד החניוך לקח על עצמו לאבזר את בתי הספר בציוד מתקדם. האומנם? בבתי ספר רבים קיימות מעבדות מחשבים כאבן שאין לה הופכין. המחשבים מיושנים ואים עומדים בעומס.
נראה כי הנושא מורכב מאוד, מה עוד שלא נמצא במחקרים כי הלמידה בעזרת מחשב יעילה יותר מלמידה פרונטלית .

יום רביעי, 16 בדצמבר 2009

בלוג שיתופי

השימוש בטכנולוגיה ובמחשב מהווים חלק בלתי נפרד מחיינו. מערכת החינוך משלבת שימוש במחשב במהלך תהליך הלמידה.
לאחר התלבטויות רבות כיצד להעריך את תהליך הלמידה של תלמידי בגיאוגרפיה בין אם לפתוח בלוג אישי להערכה או הכנת משחק וכד' ולאחר התיעצויות עם מומחי דבר החלטתי לפתוח לכל כיתה בלוג שיתופי. בבלוג זה יוכנסו חומרי הלמידה של השעורים ולכל תלמיד תנתן האפשרות להביע דעתו וכן לענות על שאלות. כל תלמיד יוכל לצרף אמצעים חזותיים בהתאם לנושא השעור. מעיון בבלוג של חברי לקורס קראתי אצל דורית מחקר שהתפרסם בכנס צייס 2009 "משמעות הבלוג הכיתתי בדגש מעורבות הורים בלמידה"המחקר הראה כי ההורים תפסו את הבלוג כמשמעותי. הבלוג אפשר להם לצפות בעבודת הבן/בת, לקרוא דיווחי מורים, להוסיף תגובה ועוד.
מסקנת המחקר הייתה שהבלוג יכול להגביר את הקשר בין ההורים לילדיהם ובין הההורים לביה"ס וכך תוך כדי תהליך הלמידה עם התלמידים נגביר גם את הקשר בין ההורים לביה"ס.