יום שלישי, 16 בפברואר 2010

פרלמנט נשים

"פרלמנט נשים" מתקיים זו השנה השלישית בעיר בת ים . פרלמנט זה מתקיים במסגרת פסטיבל נערה רעיון אותו הגתה אשת ראש העיר דורית לחיאני ומטרתו להעצים את הנערות בגיל חטיבת הביניים והתיכון.
בפרלמנט שנערך אתמול בלילה לקחו חלק סגנית ראש העיר, יועצת ראש העיר למעמד האישה , אורנה ננר עורכת עיתון לאישה ורויטל סלומון מומחית אינטרנט ותוכן , חברות כנסת ועוד.
נושא הפרלמנט היה נערות ומדיה עכשווית. אחת ההרצאות היתה בנושא יצוגים של נערות ברשת . רויטל סלומון בדקה כיצד מופיעות נערות ברשתות חברתיות כגון פייסבוק. הבדיקה נערכה באתרים של בנים ובנות.  היא מצאה כי הבנות משמרות את המצב וגם היום הייצוג שלהן ברשתות אלו הוא ייצוג פתייני בעוד הבנים מוצגים כגיבורים.
למרות התקופה החדשה וכוונה למודעות כי תפקיד האישה הוא לא רק לפתות ולנשים יש מה להציע גם בתפקידי מפתח עדיין מוצגות הבנות כפתיינות והבנים כגיבורים. נראה כי צריך להמשיך ולהעביר תכנים אלו לא רק לבנות אלא גם לבנים , חשוב להמשיך להעצים את הבנות, תהליך שצריך להתחיל מגיל צעיר לפני שמשתרש הנושא ואולי אפילו מתחיל במקום הראשוני ביותר בחינוך ההורים. בבית הספר אנו ממשיכים לעבות את הנושא להעביר את הבנים והבנות סדנאות ולהעצים את הבנות  

הערכת עמית

ענת יקרה


למרות הקשיים שלחלקם הייתי שותפה, הצלחת לעשות זאת. העמדת בלוג חינוכי לתפארת ובו שיתפת אותנו בנושאים רבים ומגוונים הן מהווי בית הספר והן מהתחום הלימודי.

הבלוג שלך העלה נושאים רבים בהן נתקלת בעבודתך כמנהלת ובהם הבעת דעה, ברורה בצורה בהירה. הנושאים המגוונים בהם נתקל כל מורה במשך עבודתו קיבלו בבלוג שלך משמעות מעט שונה מנקודת מבט של מנהלת הרואה את הטכנולוגיה והתקשוב כמרכז העשייה כיום.

נהניתי להיכנס בכל פרק זמן ולראות את ההתפתחויות והתוספות בבלוג. נזכרתי כיצד נבהלת כשגילה הציגה את הבלוג החינוכי כפרויקט סיכום והינה אנו עומדות כבר לפני סיום, עוד צעד קטן והתואר כבר נראה באופק.

ענת יקרה רציתי לאחל לך בהצלחה, שתצליחי ליישם את הידע שצברנו במהלך הלימודים. ממקום מושבך בכיסא המנהל בטוחה אני שתצליחי ליישם חלק גדול מהידע והטכנולוגיות שרכשנו בזמן לימודינו.

בהצלחה

טלי ויס ביתן

יום שבת, 13 בפברואר 2010

הערכה מסכמת

במהלך הסמס' השני קבלנו מטלה חדשה לכתוב בבלוג. בלוג? זוהי בעצם  "תעודת זהות מקצועית". ההתחלה הייתה לא ברורה והקשיים מרובים . בשלב הראשון נתקלתי בבעיה טכנית פתחתי את הבלוג אך לא הצלחתי להעלותו ולכתוב בו. התסכול הראשוני היה גדול מה עוד שבכל פניה לבקשת עזרה נאמר לי תנסי /תמצאי פתרון בטוח שתצליחי . אמירות אלו חברו אותי לתלמידים האם כך הם מרגישים? מתוסכלים? חסרי אונים ואולי יחד עם זאת מאותגרים? הפתרון נמצא קל משחשבתי בעיית איות בכתובת האתר....
במשך הזמן נתקלתי בבעיות טכניות נוספות כיצד מעלים סרט? קישור? דברים שנראו מובנים מאליו לשאר חברי בקורס לי נראו קשים ומתסכלים ובנוסף הקושי בחשיפה אישית , על מה כותבים? מהי צורת הכתיבה בלוג? האם הנושאים מעניינים? האם יש לי מספיק ידע בנושאים עליהם אני  כותבת ? וכמובן הקושי האישי שלי כיצד משלבים נהול בית ספר בשנה הראשונה ולימודים לתואר הדורשים גם כתיבה אינטנסיבית בבלוג.
במשך הזמן מצאתי עצמי מתקדמת ובכל פעם שהצלחתי לבצע משימה כלשהיא בבלוג הייתי מאושרת . שינוי משמעותי בתהליך הרגשתי במהלך הסמס' האחרון הכתיבה הייתה קולחת יותר. אמנם לא השתתפתי במרבית הקורסים וכך לא היה לי חומר לכתיבה אך מצאתי עצמי מחפשת וקוראת  מאמרים ,  אתרים כמו קו לחינוך, כתבות בשעור חופשי, עיתונים יומיים ועוד. כל כתבה שקראתי מצאתי עצמי חושבת האם זהו נושא המתאים לבלוג? איך אני מיישמת את מה שלמדתי ולאחר החשש הראשוני פתחתי בלוג לתלמידי כיתתי בגיאוגרפיה ואנו ממש בשלב הראשוני .
מענייין שלקראת סיום אני מקווה שיהיו לי עוד מס' שבועות בהם אוכל לכתוב.....

יום רביעי, 10 בפברואר 2010

גלישה בטוחה באינטרנט

השבוע הבא הוא שבוע לאומי לגלישה בטוחה באינטרנט. שיאו של שבוע זה יערך ב-17.2.10 בפעילויות בבתי הספר. מטרת שבוע זה היא העלאת מודעות התלמידים להתנהגות נאותה בסביבה טכנולוגית לצד טיפוח מיומנויות להבנה וזיהוי של מצבי סיכון כגון אלימות מינית, שמירה על החוק, שמירה על פרטיות וכ'.
כמנהלת בי"ס אני מודעת לחשיבות הרבה של הנושא. תלמידים רבים אינם מודעים לסכנות הטמונות ברשת (אלימות מינית...) מאידך וכמו כן אינ מודעים לבעייתיות בהעלאת חומרים לרשת וכאן בא לידי ביטוי שמירה על החוק, שמירה על פרטיות וזכויות יוצרים.
לא פעם נדמה כי גם המורים עצמם לא יודעים כיצד להתמודד עם הנושא ונראה כי בנוסף להדרכת התלמידים במשך השנה וביום זה יש להדריך גם את המורים וללמד אותם להתמודד עם הנושא.
בתקופה זו ההתמודדות היא יומיומית החל מצילומי חברים ומורים והעלאת החומרים למחשב ועד שמירה עליהם.
התיחסות נוספת לנושא זה כתבתי באחד  הבלוגים האחרונים בעקבות כנס שהתקיים במחוז חיפה בפני אנשי חינוך. http://www.brainpop.co.il/category_12/subcategory_127/subjects_4762/



יום שלישי, 2 בפברואר 2010

מורה מקוון

מחקר  שפורסם ע"י דר' אברום רותם ועידית אבני התמקד בהתפתחות המקצועית של המורה המקוון. עם התפתחות הטכנולוגיה נדרשים המורים ללמד בסביבה מקוונת. לטענתם המורי וההנהלה מתמקדים בהיבט הטכנולוגי בעוד שלדעתם ההיבט הפדגוגי הוא זה שצריך להוביל. ובאמת אנו רואים זאת ביומיום אנו רואים לא פעם כי המחשב משמש כמחברת למורה ולתלמיד. לדברי רותם ואבני במעבר להוראה מקונת יש צורך בשינוי מוחלט של תפיסת ההוראה והלמידה.
עוד הם מוסיפים כי השינוי צריך להיעשות בבמערכת החינוך ובהנהלת ביה"ס ואכן בימים אלו אני שוקדת על עבודת הסמינר שלי שמתמקדת בגורמים  מעודדים ומעכבים במערכת החינוך בנושא התקשוב. במחקר שערכה דר' שביב לקבלת תואר הדר' טענה כי מובילי השינוי העיקריים הם המנהלים.
לרותם ואבני 5 שלבים לתהליך: שלב  ההיכרות - שמוש במצגות, מעבדי תמלילים ..., שלב שני - אשליית הידיעה - המורה שולט באופן חלקי במיומנויות מחשב וסבור שהוא יודע איך לשלב בהוראה. שלב שלישי- שלב ההתעוררות - המורה מבין את גודל הפוטנציאלוגם מבין כמה הוא חסר ידע בתחום, שלב רביעי- התמודדות - פתיחות לשינוי. מכיר בתועלת ומתחיל לחפש דרכים ורעיונות לשיפור. שלב חמישי - שלב ההבשלה - הלימוד ההמתוקשב הופך להיות חלק מאורח החיים של המורה.  הערכות ביה"ס צריכה להיות במקביל להתפתחות המורים שאם לא כן התפתחות המורים אינה משמעותית.
בצפיה בחדר המורים שלי ניתן לומר כי אנו עדיין בשלב ראשון שלב בו המורים משתמשים במצגות , וכו' ופוחדים לעשות יותר מכך . בעקבות זאת חדר המחשבים עומד שומם. נשאלת השאלה כיצד אני מביאה אותם להתנהלות אחרת בנושא.
 http://avrumrotem.com/avrum-S/mekuvanIA/professnal%20ICTtecher_AI.pdf